На сьогоднішній день весняно-польові роботи тривають у Херсонській, Миколаївській, Одеській, Запорізькій, Донецькій та Дніпропетровській областях, а в Криму посіяні заплановані обсяги ярих. У цілому по Україні аграрії засіяли 410 тис. гектарів. Що стосується ресурсного забезпечення, то зараз аграрії мають 102% насіння і 105% мінеральних добрив від потреби, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Сприятлива погода дозволила кримським аграріям успішно завершити посів ранніх ярих зернових культур в оптимальні агротехнічні строки. Зокрема, на півострові засіяли 85 тис. гектарів ярих зернових. Крім того, за даними регіонів станом на 11 березня, сільгоспвиробники Херсонської області засіяли 74% прогнозованих площ, Миколаївської - 70%, Одеської - 56%. Також нещодавно почали сіяти ярові зернові в Запорізькій, Донецькій та Дніпропетровській областях», - цитує Присяжнюка прес-служба Мінагрополітики.

Також керівник відомства поінформував про ресурсне забезпечення весняно-польових робіт.

«Згідно з даними регіонів, вітчизняні аграрії на 102% забезпечені насінням ярих зернових культур. Дуже важливо, що сьогодні сільгоспвиробники на 105% забезпечені мінеральними добривами, тобто на 24% більше, ніж торік. Крім того, сільгоспвиробники вже накопичили 96% протруйників і 75% засобів захисту рослин», - зазначив Присяжнюк.

Міністр повідомив, що завдяки сприятливій погоді більшість регіонів продовжує підгодівлю посівів озимих. На сьогодні вже підживлено 4485 тис. гектарів зернових.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1015