Керівників Гарвардського університету викрили в тому, що вони таємно переглядали електронну пошту співробітників, намагаючись встановити, хто розкрив пресі внутрішню інформацію про скандал, пов'язаний з масовим списуванням студентів на іспиті влітку 2012 року. Про це повідомляє The New York Times.

Восени 2012 року таємно проглядалася службова пошта 16 деканів факультетів Гарварду. Вони також були членами комісії, яка проводила розгляд за фактом списування, передає Associated Press. Тільки одного з них пізніше поінформували про стеження.

Керівництво університету таким чином намагалося встановити, хто саме передав пресі службову записку, в якій говорилося про те, як поводитися зі студентами, викритими в списуванні. При цьому, за словами деяких співробітників Гарварду, опитаних американською пресою, їх не запитували про витік безпосередньо, пише «Lenta.ru».

Випадок зі списуванням у Гарвардському університеті, що отримав широкий розголос, стався у серпні 2012 року. Тоді з'ясувалося, що на іспиті з курсу «Основи роботи Конгресу» близько 125 студентів - приблизно половина курсу - допомагали один одному.

Президент Гарварда Дрю Фауст назвала поведінку учнів «абсолютно неприйнятною практикою».

Для розслідування події була створена спеціальна комісія. У лютому 2013 року близько 60 студентів були відраховані з Гарварду, інші учасники масового списування також були покарані.

Гарвардський університет є одним з найпрестижніших навчальних закладів у світі. В останньому рейтингу вузів Times Higher Education World Reputation Rankings він зайняв перше місце.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1164