Щонайменше 24 тисячі приватних будинків у французькому департаменті Манш залишилися без електрики через сильний снігопад, повідомляє у понеділок сайт газети Parisien.

Снігопад почався на півночі і північному заході Франції у ніч на понеділок. Підвищений (помаранчевий) рівень попередження про погодні умови був оголошений у 14 департаментах країни.

Як зазначають ЗМІ, у департаментах Кальвадос та Манш у зв'язку з поганою погодою обмежено рух шкільних автобусів. У навчальних закладах департаментів Ер і Приморська Сена скасовані заняття, шкільний транспорт не буде ходити у другій половині дня в понеділок, а також у вівторок і, можливо, в середу, передає РІА «Новини».

За прогнозами метеорологів, тільки у понеділок у Манші, Кальвадосі і Приморській Сені випаде від 10 до 20 сантиметрів снігу, у департаментах Орн і Ер очікують від 5 до 10 сантиметрів опадів. Як зазначають у Meteo France, снігопад буде супроводжуватися сильним вітром, швидкість поривів якого може досягти 90 кілометрів на годину. Очікується, що снігопад припиниться лише ввечері у вівторок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1015