Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій будуть обслуговуватися в медичних та санітарно-курортних закладах Міністерства оборони. Відповідне рішення було прийнято з метою поліпшення якості медичного забезпечення рятувальників, йдеться в спільному наказі ДСНС і Міноборони №155/66 від 5 березня 2013 року.

«Наказуємо: прикріпити і здійснювати медичне забезпечення осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту органів, підрозділів і навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій у закладах охорони здоров'я Міністерства оборони України», - сказано в наказі, виданому за підписом міністра оборони Павла Лебедєва і голови ДСНС Михайла Болотських, повідомляє прес-служба ДСНС.

Даний документ зобов'язує заклади охорони здоров'я Міністерства оборони надавати кваліфіковану медичну допомогу особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту органів, підрозділів і навчальних закладів ДСНС України в обсязі та на умовах, встановлених порядком надання медичної допомоги у військово-медичних закладах.

У той же час у наказі наголошується, що санаторно-курортне лікування осіб рядового і начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту та членів їхніх сімей буде здійснюватися в санаторно-курортних закладах Міністерства оборони України. Рятувальники будуть обслуговуватися в подібних закладах відповідно до частини 2 статті 55 закону «Про правові засади цивільного захисту» та відповідно до Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками до санаторно-курортних закладів військовослужбовців, ветеранів війни, ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ та деяких інших категорій осіб і членів їхніх сімей.

Даний наказ видано відповідно до статті 55 закону «Про правові засади цивільного захисту», положень про Міністерство оборони України, а також про Державну службу України з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, раніше голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських заявив, що соціальний захист рятувальників покращиться у зв'язку з реорганізацією Держслужби і її взаємодією з Міністерством оборони України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1159