Сто тисяч киян матимуть змогу цілодобово рухатися оновленим проспектом Перемоги, не відчуваючи жодних незручностей. Саме такою – сто тисяч машин на добу – стане пропускна спроможність центральної транспортної артерії Києва після капітального ремонту, розпочатого містом.

Як зазначив очільник Києва Олександр Попов на виїзній нараді, яка відбулася на проспекті Перемоги в понеділок, капітальний ремонт проспекту – продовження реалізації міською владою політики створення комфортного середовища для життя. «Ми поставили за мету зробити Київ комфортним містом. Я не уявляю собі Київ майбутнього без доріг, зроблених за найкращими західними стандартами. І ми планомірно рухаємося, аби зробити столицю України по-справжньому європейським містом», – зазначив Олександр Попов.

Голова КМДА підкреслив, що капітальний ремонт збільшить пропускну спроможність проспекту Перемоги з 70 тисяч до 100 тисяч автомобілів щодоби. За його словами, це дозволить повністю вирішити питання «пробок» як на проспекті, так і на прилеглих вулицях. Враховуючи той факт, що проспект Перемоги є фактично основною транспортною артерією Києва, його ремонт позитивно відзначиться на трафіку в усій столиці. Окрім того, за підрахунками екологів, капремонт дозволить значно поліпшити екологічну ситуацію в районі проспекту.

Під час ознайомлення з проектом капремонту Олександр Попов також акцентував на важливості повноцінної роботи об’їзних шляхів. «Прошу звернути увагу на питання об’їзних шляхів. Кияни не повинні відчувати жодних незручностей під час ремонту. Тому важливо якнайшвидше закінчити ямковий чи поточний ремонт об’їзних шляхів. А також організувати інформування мешканців міста, як краще, без втрати часу та нервів об`їхати ділянки проспекту, що ремонтуються», – сказав Олександр Попов, звертаючись до підлеглих. Очільник міста підкреслив, що з огляду на важливість проспекту для міста, попри надсерйозний обсяг робіт, ремонт буде зроблений якісно та в найкоротший термін. Вже до кінця року кияни відчують переваги оновленого проспекту Перемоги.

Довідка: проспект Перемоги є основною магістраллю в’їзду в столицю України із західного напрямку.

Реконструкція проспекту Перемоги забезпечить збільшення пропускної спроможності з 70 тис. авт./добу до 100 тис. авт./добу. Так, передбачається реконструювати ділянку завдовжки 11230 м. Ширина проїжджої частини – 27-34 м, по три смуги руху в кожному напрямку.

Загалом буде реконструйовано 405888кв.м проїжджої частини та 149856 кв.м тротуарів і велосипедних доріжок. Також запланований капітальний ремонт 17 підземних пішохідних переходів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216