Соціальні допомоги, пенсії та виплати фондів соціального страхування у березні фінансуються своєчасно і в повному обсязі. Про це заявила під час прес-конференції міністр соціальної політики України Наталія Королевська, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Вона підкреслила, що в питанні своєчасності соціальних виплат не може бути ніяких компромісів: кожна «соціальна» гривня повинна доходити до людей вчасно. «Перший транш державної допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам і тимчасової державної допомоги дітям був своєчасно і в повному обсязі перерахований в усі регіони України. Обсяг фінансування - понад 2,9 млрд грн.», - повідомила Королевська.

За її словами, до кінця тижня люди вже повинні отримати гроші на руки. Другий транш соціальних допомог у розмірі понад 300 млн грн також буде профінансовано вчасно - до 25 березня.

Разом з тим, як зазначила Королевська, пенсії виплачуються згідно з графіком - Пенсійним фондом вже профінансовано майже 9 млрд гривень. «У січні та лютому доходи Пенсійного фонду перевищили планові на 3,4 і 2,5% відповідно», - підкреслила вона.

Міністр нагадала, що на кінець грудня заборгованість по фондах соціального страхування склала 1,3 мільярда гривень. «Сьогодні фінансування виплат з фондів соціального страхування відбувається вчасно. З початку року по трьох фондах профінансовано 4 млрд 840 млн грн. Заборгованість відсутня. Лікарняні, регресні виплати, допомогу по безробіттю люди отримують вчасно», - повідомила міністр.

Забезпечити своєчасність всіх соціальних виплат, зазначила вона, вдалося завдяки запровадженню трьох рівнів контролю. «По-перше, це урядова гаряча лінія, куди кожна людина може зателефонувати і повідомити про факт заборгованості, і - соціальні мережі. По-друге, це запровадження механізму народного контролю. По-третє, співпраця з профспілками і роботодавцями, які по своїх каналах відстежують ситуацію, і коли виникають проблеми, повідомляють про це в міністерство», - підсумувала Королевська.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що реалізація принципів соціальної справедливості є пріоритетним завданням влади, адже стан додержання конституційних прав громадян залишається основним критерієм рівня розвитку суспільства, визначальною ознакою соціальної держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

314