Прокуратура Неаполя, яка підозрює колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі в корупції і підкупі парламентарів, вимагає негайно розпочати процес у цій справі, повідомляють італійські ЗМІ.

Аналогічну вимогу неаполітанські слідчі висунули і відносно відомого сенатора Серджо Де Грегоріо, який, за версією прокуратури, отримавши від Берлусконі 3 мільйони євро, свого часу різко змінив політичні пристрасті й уклав союз з прихильниками екс-прем'єра, незважаючи на те, що обирався в сенат італійського парламенту в блоці з партією «Італія цінностей», яку очолював один з головних політичних супротивників Берлусконі - Антоніо Ді П'єтро, передає РІА «Новини».

Наразі Берлусконі вже четвертий день перебуває у міланській лікарні San Raffaele через гостре запалення слизової оболонки ока (кон'юнктивіт). З цієї причини в понеділок він пропустив чергове засідання у скандальній «справі Рубі», яка проходить в Мілані і в рамках якої він обвинувачується в причетності до проституції неповнолітніх.

Всього ж в Італії відносно Берлусконі проходять кілька судових процесів, які повинні завершитися у березні. Так, в апеляційному суді Мілана йдуть судові слухання у справі про фінансові махінації в медійній групі Берлусконі Mediaset, за якою у жовтні минулого року політик вже був засуджений до чотирьох років тюремного ув'язнення, три з яких йому були відразу прощені за законом про амністію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1037