Повну підтримку ідеї проведення зимових Олімпійських ігор-2022 у Карпатах висловив один із старійшин серед членів МОК, учасник п'яти Олімпійських ігор з вітрильного спорту, прапороносець збірної Фінляндії на Олімпіаді 1980 року, перший президент Комісії атлетів МОК Петер Таллберг.

«Думаю, було б чудово, якби Олімпійські ігри 2022 року відбулися в Україні. Це б сприяло поширенню й розвитку олімпійських ідей у ​​вашій країні і в усьому світі. Світове олімпійське сімейство завжди раде відкрити нові горизонти, сприяти популяризації та розвитку різних спортивних регіонів. Україна, крім того, має прекрасні Карпати, у вашій країні чудові спортивні традиції. Тому цілком підтримую ідею проведення Олімпіади у вашій країні», - сказав він під час свого візиту до Києва, повідомляє «Укрінформ».

Під час візиту в столицю України Таллберг зустрівся з віце-прем'єр-міністром України Олександром Вілкулом, обговорив перспективи розвитку українського спорту, зокрема, проведення міжнародних спортивних змагань на території нашої країни.

Разом зі своїм колегою, членом виконкому МОК, президентом Національного олімпійського комітету Сергієм Бубкою, Талберг взяв участь у засіданні Української академії спорту, а в супроводі керівника служби президента НОК Юрія Тамма відвідав спортивні та історичні об'єкти столиці України.

Нагадаємо, раніше Бубка заявив, що зимові Олімпійські Ігри-2022 можуть провести в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1086