Уряд затвердив порядок реєстрації відомчого транспорту, повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

У зв'язку з цим будуть внесені зміни до нормативних актів, що регулюють відносини у сфері дорожнього руху, а перелік необхідних документів буде доповнений зразком технічного талона транспортного засобу, що пройшов відомчу реєстрацію в уповноваженому органі (підрозділі).

На засіданні Уряду, що відбулося 6 березня 2013 року, було прийнято постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Його метою є врегулювання деяких питань відомчої реєстрації, ведення обліку та проведення обов'язкового технічного контролю транспортних засобів, а також нормативне закріплення принципів створення і функціонування служб безпеки дорожнього руху як уповноважених органів (підрозділів) Міноборони, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Головного управління внутрішніх військ МВС і т.п.

Для досягнення мети в проекті постанови пропонується внести відповідні зміни до Положення про службу безпеки дорожнього руху міністерств, інших центральних органів державної виконавчої влади, підприємств, їх об'єднань, установ та організацій, затверджене постановою КМУ від 5 квітня 1994 р. №227, а також у діючі Правила дорожнього руху.

Крім того, перелік зразків національних і міжнародних водійських посвідчень та документів, необхідних для реєстрації транспортних засобів, передбачений постановою Уряду України від 31 січня 1992 р. №47, доповнений зразком технічного талона транспортного засобу, що пройшов відомчу реєстрацію в уповноваженому органі (підрозділі).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1096