Ймовірність розпуску Верховної Ради України існує. Таку думку висловив народний депутат, представник фракції Компартії України Спиридон Кілінкаров.
 
За його словами, розпуск парламенту можливий.
 
«Якщо протягом 30 днів триватиме блокування трибуни ВР, то у Президента з'явиться право розпустити парламент», - сказав нардеп.
 
При цьому Кілінкаров нагадав, що на сьогоднішній день, згідно з Конституцією України 1996 року, у Президента такого права немає, передає «Golos.ua».
 

«Якщо опозиція готова «подарувати» Президентові таке право, то, звичайно, це їхня справа...

Але тут виникає питання: що зміниться в разі проведення дострокових виборів?», - сказав він.

Нардеп переконаний, що на сьогоднішній день, в разі перевиборів, серйозної відмінності від нинішнього складу парламенту не буде.

«Саме тому, від ідеї розпуску ВР не в захваті як представники опозиції, так і мажоритарники. Але в міру наближення дати перевиборів їхня позиція може і змінитися», - сказав він.

Також Кілінкаров підкреслив, що готовності йти на вибори в лавах опозиції немає, і особливо це стосується мажоритарників.

«Та й «списочники» від опозиції почуваються не зовсім впевнено. І в приватних бесідах звучать висловлювання про те, що готовності до перевиборів і розпуску парламенту немає», - підсумував нардеп.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1073