Представник Ватикану вважає, що кардинали, які у вівторок зберуться на конклаві з обрання нового Папи Римського, вже сформували свою думку про можливих претендентів на папський престол і готові зробити вибір.

За словами глави прес-служби Святого Престолу священика Федеріко Ломбарді, роздуми, обмін інформацією та дискусії на минулому тижні були достатніми для того, щоб кожен кардинал зміг «сформулювати особисте і відповідальне судження про осіб, які найбільше відповідають цьому великому служінню».

Свідченням готовності кардиналів до виборів, на думку Ломбарді, стало рішення про призначення дати початку конклаву, прийняте переважною більшістю голосів на засіданні Колегії кардиналів ввечері в п'ятницю. Представник Ватикану підкреслив, що кардинали-виборщики усвідомлюють всю повноту відповідальності, яка ляже на плечі майбутнього понтифіка, передає РІА «Новини».

«Мова йде не стільки про управління складною організацією, скільки про духовне, моральне лідерство величезного числа віруючих на різних континентах, за яким уважно спостерігають - частіше з позитивними очікуваннями, але іноді з негативними установками - багато наших сучасників, які шукають сенс свого життя», - сказав Ломбарді. Він нагадав, що разом з усією Католицькою церквою про успіх конклаву молиться Папа на спокої Бенедикт XVI, який «своїм несподіваним рішенням привів кардиналів у Сикстинську капелу».

Як раніше повідомляв ForUm, конклав з обрання нового Папи Римського відкриється у Ватикані 12 березня.

Про своє рішення залишити папське служіння 85-річний Бенедикт XVI повідомив 11 лютого. Після зречення понтифік отримав титул «почесного Папи» або «почесного Римського понтифіка» і зберіг своє папське ім'я.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1112