Європейська комісія «За демократію через право» (Венеціанська комісія) розгляне проект змін до Конституції України у частині, що стосується судової реформи, відразу після їх отримання.

Як повідомили у представництві України при Раді Європи в понеділок, на пленарному засіданні 9 березня членів Венеціанської комісії поінформували про готовність української сторони найближчим часом передати для експертизи проект змін до Конституції України у частині, що стосується судоустрою. «Комісія висловлює готовність розглянути проект таких змін відразу ж після їх отримання», - зазначили у представництві.

Президент Венеціанської комісії Джанні Букіккіо, у свою чергу, позитивно оцінює співпрацю цього органу з українською владою останнім часом, передає «Інтерфакс-Україна».

«Я задоволений високим рівнем готовності української влади спільно з нашими експертами працювати над конституційними змінами та вдосконаленням виборчого законодавства і реформою прокуратури. Венеціанська комісія останнім часом приділяє багато уваги Україні і готова продовжувати свою роботу у цьому напрямі», - запевнив він, інформуючи членів комісії про результати своєї поїздки до України у лютому.

Як раніше повідомляв ForUm, голова асамблеї, перший Президент України Леонід Кравчук повідомив, що Конституційна асамблея планує у березні оприлюднити концепцію внесення змін до Основного Закону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1556