На реконструкцію столичного проспекту Перемоги планується витратити 440 млн грн. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході виїзної наради заявив генеральний директор «Київавтодору» Георгій Глинський.

«На сьогоднішній день вартість проекту становить 440 млн грн. У цю суму входять не тільки роботи з асфальтування, а й реконструкція шляхопроводів, 17 підземних пішохідних переходів та наземних пішохідних переходів, освітлення, бар'єрних огороджень. Тобто весь комплекс робіт, передбачений проектною документацією», - заявив він.

За словами Глинського, всього буде реконструйовано 405 808 квадратних метрів проїжджої частини і 149 856 квадратних метрів тротуарів та велосипедних доріжок.

Він зазначив, що буде покращено технічний стан дороги. У той же час глава «Київавтодору» підкреслив, що будуть створені спеціальні «кишені» для громадського транспорту, які забезпечать його безперебійний рух і допоможуть ліквідувати пробки.

У свою чергу, голова КМДА Олександр Попов зазначив, що влада вже зараз готова виділити на реконструкцію проспекту із міського бюджету до 100 млн грн, а із держбюджету планується отримати ще 200-250 млн грн.

За його словами, роботи будуть проводитися поетапно.

Як уточнив глава «Київавтодору», організаційні роботи почнуться вже наступного тижня, а безпосередньо сама реконструкція з перекриттям руху на окремих ділянках проспекту почнеться у квітні. «Реконструкція почнеться з Житомирської траси та буде поступово йти до центру. Роботи будуть проводитися цілодобово», - підсумував Глинський.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185