Забрати дітей з вулиці і стимулювати їх до військової служби за контактом можна за допомогою військово-патріотичного виховання, зокрема, проведення зльотів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції заявив координатор ВГО «Громадський рух «За Майбутнє», член Громадської ради при Міністерстві оборони України Михайло Харечко.

Він зазначив, що вже існує досвід проведення військово-патріотичних зльотів. Так, «Громадський рух «За Майбутнє» спільно з Міноборони вже провів низку заходів у різних регіонах України на базах військових частин, де молоді люди віком від 15 до 23 років пройшли «школу виживання»: робили марш-кидки, форсували річки, стріляли з різного виду зброї, проводили розмінування та багато іншого.

«Це дозволило підліткам побачити армію зсередини, дізнатися, що там не так страшно, як кажуть», - сказав експерт і додав, що молоді люди, які беруть участь у проектах, пройшли всі випробування і близько 10% з них висловили бажання служити в армії за контрактом.

Харечко також додав, що документ стосовно проходження «школи виживання» стане перевагою для претендента на контрактну службу.

Він повідомив, що у 2013 р. громадська організація спільно з ВСУ планує провести п'ять таких зльотів, для участі у яких необхідно створити команду до 10 осіб віком від 15 до 23 років, а також отримати довідку про стан здоров'я та відправити заявку в організацію.

У свою чергу, начальник Управління пропаганди Головного управління виховної та соціально-психологічної роботи ВСУ, капітан першого рангу Андрій Коренько зазначив, що «абсолютно правильно і вірно те, що сьогодні молодь бере участь у таких зборах».

«А без залучення потенціалу всіх державних і громадських інституцій виховати справжнього захисника, привернути увагу до військової служби, в тому числі і служби за контрактом, буде проблематично», - сказав він.

За словами представника Міноборони, ЗСУ сьогодні тісно співпрацюють не тільки з громадськими організаціями, а й з Міністерством освіти, зокрема, напрацьовується план військово-патріотичного виховання молоді у школах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1086