В Україні з 14 березня очікується суттєве ускладнення погодних умов з великою кількістю опадів і зниженням температури. Про це на брифінгу заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

«Ускладнення погодних умов можна очікувати, починаючи з 14 березня на крайньому заході, протягом 15 березня у більшості регіонів України. Це ускладнення пов'язане з переміщенням достатньо глибокого і активного циклону з Балканського півострова», - заявив Кульбіда, передає «РБК-Україна».

За його словами, у цей період погодні умови будуть надзвичайно контрастними. Зокрема, у західних областях будуть спостерігатися інтенсивні снігопади на тлі штормових вітрів місцями до 25 м/сек. На півдні та сході України у цей період очікуються дощі з температурою вночі +3...+8, вдень +10...+15. У Криму до +20. У центральних областях дощ перейде у сніг.

Кульбіда зазначив, що з 16 березня, після проходження циклону з території України, очікується суттєве зниження температури. Температура в Україні становитиме вночі -10...-15, удень -3...-8.

Погіршення погодних умов, як зазначив Кульбіда, у цей період ускладнить рух дорожнього транспорту.

«Протягом 11-14 березня на території України буде більш-менш однакова погода. Те, що ми маємо сьогодні, невеликі та помірні опади у більшості регіонів», - додав Кульбіда.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1181