Південній Кореї і США вдалося виявити десятки рахунків у китайських банках, які ймовірно контролюються лідером КНДР Кім Чен Іном. На них нібито зберігаються сотні мільйонів доларів. Про це з посиланням на анонімне джерело у керівництві Південної Кореї повідомляє «Чосон Ільбо».

Рахунки відкриті у банках Шанхаю, а також в інших регіонах Китаю. На те, щоб виявити ці кошти, американським і південнокорейським чиновникам знадобилися кілька років. Рахунки, зареєстровані на підставних осіб, у реальності нібито використовуються КНДР. Деякі з них були відкриті ще за часів правління попереднього керівника Північної Кореї - Кім Чен Іра.

Ці рахунки не потрапили під дію санкцій, які були накладені щодо КНДР Радою Безпеки ООН у четвер, 7 березня. Південна Корея і США нібито просили Китай заморозити їх, проте Пекін відмовився. За словами джерела «Чосон Ільбо», це пояснюється тим, що КНР в реальності поки не хоче завдавати удару по «ахіллесовій п'яті» Північної Кореї, пише «Lenta.ru».

Нові санкції відносно Пхеньяна були введені Радою Безпеки ООН після того, як у лютому 2013 року КНДР провела треті у своїй історії ядерні випробування. Тепер фінансові операції північнокорейських банків можуть бути блоковані. Крім того, у «чорні списки» людей і компаній, на які накладено санкції у зв'язку з їхньою причетністю до ядерної програми, додали трьох чоловік і дві організації із КНДР.

Через кілька годин після того, як в ООН були прийняті нові санкції, КНДР оголосила про вихід з угоди про ненапад з Південною Кореєю. Було анулювало спільну заяву про денуклеаризацію Корейського півострова, а також ліквідована пряма лінія телефонного зв'язку між Пхеньяном і Сеулом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1168