Південна Корея і США почали у понеділок великомасштабні військові навчання під умовною назвою Key Resolve, плани проведення яких викликали різке загострення відносин з КНДР, повідомляє агентство Ренхап.

Навчання Key Resolve, у яких задіяні у цілому близько 10 тисяч південнокорейських і приблизно 3,5 тисячі американських військовослужбовців, триватиме до 21 березня. В даний час формування збройних сил Південної Кореї і США проводять навчання Foal Eagle, які почалися 1 березня і триватимуть до 30 квітня.

Спільні військові ігри США і Республіки Корея традиційно супроводжуються погрозами з боку КНДР завдати у відповідь удару у разі атаки на її територію. Також влада Північної Кореї неодноразово заявляла, що у разі агресії готова використовувати ракети, здатні досягти берегів США, передає РІА «Новости».

Минулого тижня Північна Корея на знак протесту проти проведення навчань відмовилася від усіх угод з Південною Кореєю про ненапад і денуклеаризацію, а також припинила дію Угоди про перемир'я, яку було укладено для закінчення Корейської війни 1950-1953 років з США, які воювали тоді під прапором ООН.

Як повідомляє агентство Сіньхуа, у понеділок КНДР розірвала єдину лінію екстреного телефонного зв'язку між військовими представниками двох корейських держав у пункті переговорів Пханмунджом, розташованому у демілітаризованій зоні між ними.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1224