Вчора, 10 березня, завершився черговий етап Кубка світу з біатлону, що проходив у Сочі у рамках передолімпійського тижня. Останнім видом програми стала жіноча естафета 4 по 6 км, у якій українська збірна посіла 2-е місце серед 18-ти команд.

Напередодні старту стало відомо, що у складі збірної України сталися зміни. Спочатку було заплановано, що на четвертому етапі Олену Підгрушну замінить Марія Панфілова. Але пізніше з'ясувалося, що через хворобу не зможе стартувати Віта Семеренко. Її на другому етапі замінила Підгрушна, а Панфілову тренерський штаб поставив на заключний етап.

Починала гонку у складі української збірної Юлія Джима, яка з одним додатковим пострілом завершила свій відрізок дистанції четвертою. На другому етапі Підгрушна теж використала один додатковий патрон, але за рахунок високої швидкості вивела свою команду на другу позицію. Валентина Семеренко на третьому етапі стріляла трохи гірше - три зайвих постріли. Але суперниці стріляли ще гірше, і Семеренко завершила свій етап на лідируючій позиції, передає «УНІАН».

Самим хвилюючим моментом став виступ на заключному етапі Панфілової, для якої ця гонка стала дебютною у складі української естафетної команди. Раніше вона виступала за Росію, але з огляду на високу конкуренцію у сусідній державі прийняла рішення змінити спортивне громадянство.

На останньому етапі у суперниць у Панфілової були елітні біатлоністки - норвежка Тура Бергер, росіянка Ольга Зайцева, білоруска Дарина Домрачева та інші. Тим не менше, свіжоспечена українка впоралася з хвилюванням і пропустила вперед тільки збірну Німеччини. Панфілова чисто відстрілялася з положення лежачи, а у «стійці» допустила промах тільки в останньому пострілі, але виправила помилку з першої ж спроби.

У підсумку відставання від німкень становило трохи менше 12 сек, зате знаменита Бергер відстала від Панфілової ще на 10 сек.

Таким чином, жіноча збірна України посіла друге місце за підсумками всіх естафет нинішнього сезону, що проходили у рамках Кубка світу. Всього на етапі Кубка світу в Сочі біатлоністи з України завоювали дві медалі.

Раніше в індивідуальній гонці на 20 км з третім результатом фінішував Сергій Семенов, для якого цей результат став найкращим за всю кар'єру.

Заключний етап розіграшу Кубка світу з біатлону відбудеться 14-17 березня у російському Ханти-Мансійську.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1104