Міністр закордонних справ Леонід Кожара провів переговори зі своїм нідерландським колегою Франсом Тіммермансом, повідомляє прес-служба МЗС.

Під час зустрічі, що пройшла в дружній і конструктивній атмосфері, основна увага приділялася питанням європейської інтеграції України, зокрема перспективі підписання Угоди про асоціацію в рамках саміту «Східного партнерства» у листопаді п.р. у Вільнюсі.

Тіммерманс підкреслив зацікавленість Нідерландів у підписанні Угоди про асоціацію і відмітив позитивний настрій Нідерландів до подальшого поглиблення співробітництва між Україною та ЄС.

Тіммерманс висловив сподівання, що Україна послідовно продовжуватиме курс всебічних реформ і запевнив у готовності Нідерландів надавати підтримку уряду України на цьому шляху. Глави зовнішньополітичних відомств обох сторін підкреслили важливість здійснення подальших кроків з метою лібералізації візового режиму для громадян України.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив на саміті в Брюсселі, що українська влада докладе максимум зусиль для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.
Нагадаємо, лідери Євросоюзу за підсумками останнього саміту Україна-ЄС заявили, що очікують більшого прогресу від української влади у справі виконання умов для підписання Угоди про асоціацію.

Європейські політики зазначили, що українська влада повинна продемонструвати конкретні досягнення до травня цього року, оскільки ЄС необхідно ще додатковий час на внутрішні процедури, щоб Угода про асоціацію могла бути підписана на саміті в листопаді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1371