Реалізація програми активізації економіки, яку уряд нещодавно затвердив, сприятиме розвитку всіх галузей, зокрема агропромислового комплексу. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на своїй сторінці в «Фейсбуці», повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Програма активізації економіки в частині розвитку агропромислового комплексу, я думаю, дозволить нам у найближчі два роки значно просунутися вперед», - зазначив він.

Азаров нагадав, що в програмі позначені декілька пріоритетних сфер народного господарства, і в тому числі аграрний комплекс.

На його думку, для розвитку АПК мало просто ввести певні пільги. До вирішення цього питання треба підійти комплексно: і інвестиції залучити, і розвивати зрошуване землеробство, створити систему переробки, сховищ, логістичні схеми і т.д.

«Ми цим тільки почали займатися, і є певні позитивні зрушення. Вперше Україна значно збільшила виробництво м'яса, молока, овочів, фруктів, збільшила власну переробку, і за ці роки створено багато теплиць, овочесховищ, побудовані оптові ринки. Усе це, безумовно, сприяло стабілізації цін на основні продукти харчування», - сказав Азаров.

Нагадаємо, що 27 лютого Кабінет Міністрів України прийняв Державну програму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1355