Заступник міського голови, секретар Київради Галина Герега затвердила спрощену процедуру пропуску громадян в адміністративний комплекс Київської міської ради, виконавчий орган Київради (КМДА) та Правила перебування громадян в адміністративному комплексі Київської міської ради, виконавчому органі Київради (КМДА).

Про це повідомили в прес-службі столичної міськради з посиланням на розпорядження №31 «Про організаційні заходи щодо проходження і перебування в адміністративному комплексі Київської міської ради, виконавчому органі Київради (Київської міської державної адміністрації)».

Як наголошується, розпорядження підписане за результатами роботи робочої групи, яка була створена 7 лютого 2013 р. після переговорів, проведених представниками міської влади з представниками громадськості.

За словами голови робочої групи Віталія Павлика, у затвердженому Порядку враховані всі зауваження і пропозиції, висунуті представниками громадськості, які брали участь у розробці нових документів.

Зазначеним Порядком передбачається, що в адміністративний комплекс допускаються громадяни, які мають при собі паспорт громадянина України з відміткою про реєстрацію місця проживання в м. Києві.

Згідно з прийнятими рішеннями, прохід громадян на територію адміністративного комплексу здійснюється через приймальню громадян. Представники київської громадськості будуть допускатися в зазначені приміщення в робочі дні з 9.00, завершується їх пропуск - за годину до кінця робочого дня. Особи, що увійшли в адміністративний комплекс на підставі цього пункту, повинні залишити його за 15 хвилин до кінця робочого дня, передає «УНІАН».

У приймальні громадян ведеться журнал (електронна база) реєстрації громадян, у який заносяться такі відомості: прізвище, ім'я, по батькові громадянина; мета візиту; дата і час входу і виходу громадянина.

Як наголошується в документі, мета візиту носить інформаційний характер і не може бути підставою для відмови громадянину в його допуску в будівлю Київради.

Громадянин, який виявив бажання зайти на територію адміністративного комплексу і пройшов відповідну процедуру оформлення, отримує одноразовий пропуск.

Прохід громадян на територію адміністративного комплексу здійснюється через технічні засоби контролю.

Громадянин, що виходить з адміністративного комплексу, повідомляє про це працівника приймальні громадян Київради і здає йому одноразовий пропуск.

Підписане розпорядження передбачає також правила поведінки в адміністративному комплексі, у відповідності з якими громадяни повинні дотримуватися тиші і громадського порядку, зобов'язані мати охайний зовнішній вигляд.

Не допускається вхід і присутність в адміністративному комплексі в стані алкогольного, наркотичного сп'яніння, з явними ознаками психічного розладу, в одязі, що суперечить вимогам суспільної моралі, з прихованим обличчям, з плакатами чи транспарантами, що містять в собі протизаконні гасла або заклики, а також з гучномовцями і пристроями, що підсилюють шум.

Громадянам в адміністративному комплексі забороняється: курити, вживати спиртні напої або наркотичні засоби; нецензурно висловлюватися або вживати лайливі слова; перебувати без дозволу в робочих кабінетах у відсутність працівників Київради або КМДА; використовувати адміністративний будинок як тимчасове житло; роздягатися до рівня, що порушує норми громадського порядку і суспільної моралі; при собі мати колючі, ріжучі предмети або інструменти (ножі, сокири, коси, сапи, шило, ножиці, молотки, в'язальні спиці, і т. п.) холодну і вогнепальну зброю, будь-які види газової зброї (пістолети, газові балончики і т. п.), пристрої для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, муляжі зброї, піротехнічні пристрої і вибухові речовини; проходити в приміщення з собаками, кішками, іншими домашніми або хижими тваринами та птицею, крім собак-поводирів і т. п. Зазначається також, що не можна проносити з собою будь-які предмети розміром понад 55x35x15см (крім портфелів і жіночих сумок).


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

697