З початку 2012/2013 маркетингового року вітчизняні аграрії поставили на зовнішні ринки 18,2 мільйона тонн зернових. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

За словами міністра, зараз Україна продовжує утримувати стабільні темпи експорту зернових, що дозволяють повністю реалізувати прогнозований обсяг експорту.

«Що стосується експорту зерна, то 2012/2013 маркетинговий рік ми проходимо стабільно і очікуємо, що в цілому експорт складе 23 мільйони тонн. На сьогодні аграрії вже поставили на зовнішні ринки 18,2 мільйона тонн зернових. А це на 5 мільйонів більше, ніж за аналогічний період минулого маркетингового року. Зокрема, станом на 5 березня сільгоспвиробники експортували 9,7 мільйона тонн кукурудзи, майже 6,2 мільйона тонн пшениці і 2 мільйони тонн ячменю», - повідомив Присяжнюк.

Глава відомства відмітив позитивні тенденції в розширенні географії експорту вітчизняних зернових.

«Якщо говорити про географію експорту, то хочу зазначити, що в цьому маркетинговому році 7,7 мільйона тонн вітчизняних зернових експортовано в країни Європейського союзу. Крім того, на сьогодні Україна є лідером з поставок кукурудзи в Англію. Це для нас дуже важливо», - додав Присяжнюк.

Міністр також зазначив, що питання продовольчої безпеки країни залишається найважливішим, тому відомство постійно працює над утриманням оптимальних балансів зернових. Присяжнюк зазначив, що зараз загальна пропозиція зерна повністю забезпечує внутрішню потребу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211