До 200-річного ювілею з дня народження Тараса Шевченка у Каневі з'явиться Співоче поле, а в Києві може бути створено архівосховище для рукописів Кобзаря. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив міністр культури України Леонід Новохатько.

Відповідні плани, за словами міністра, прописані в урядовому документі, який Кабмін прийняв минулого понеділка. Серед головних заходів, зазначив Новохатько, приведення в порядок пам'ятних місць, музеїв, заповідників, пов'язаних з Шевченком. Він розповів, що на цей пункт планується виділити 24,8 млн грн.

«Також постараємося, щоб реставраційні роботи в Каневі були завершені... А біля підніжжя Канівської гори планується створити Співоче поле, на якому планується заснувати щорічний хоровий фестиваль», - розповів міністр.

Крім того, за словами Новохатька, існує пропозиція щодо будівництва архівосховища, де знаходилася б «шевченкіана» - рукописи Кобзаря, які сьогодні знаходяться в Академії наук України.

Міністр також повідомив, що Президент Віктор Янукович звернувся до ООН і ЮНЕСКО з пропозицією оголосити 2014 р. міжнародним роком Шевченка. «На сьогодні можу сказати, що в плани міжнародних пам'ятних дат ЮНЕСКО ця дата включена... Остаточне рішення (з даного питання. - Ред.) прийме Генеральна Асамблея ЮНЕСКО восени», - розповів Новохатько.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що в роботі з підготовки святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка повинні брати участь не тільки вчені і педагоги, але й вся громадськість, адже це національний проект всього суспільства.

Президент України Віктор Янукович підписав указ «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка», яким оголосив 2014 в Україні роком Тараса Шевченка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

440