Носи потрібно відбивати тим чиновникам, які ставлять пам'ятники Бандері. Про це заявив перший секретар Одеського обкому КПУ Євген Царьков, повідомляє «ГолосUA».

За його словами те, що трапилося в одному з сіл Львівщини, коли пам'ятнику Степану Бандері відбили ніс, є закономірністю, оскільки в Україні взагалі не повинно існувати пам'ятників колабораціоністам часів Великої Вітчизняної війни.

«Відбити ніс Бандері - цього мало. Потрібно повідбивати носи тим керівникам на місцях, які зводять такі пам'ятники і пропагують таким чином фашизм і нацизм», - підкреслив Царьков.

За його словами, неможливо собі уявити, щоб в інших країнах світу ставили пам'ятники колабораціоністам. Неможливо собі уявити, зазначив комуніст, щоб виник пам'ятник Бандері в тій же Польщі.

«Я вам більше скажу. Завдяки законопроекту комуністів про зміни в законі про святкування Дня Перемоги, який був прийнятий парламентом, заборонена пропаганда фашизму і неонацизму в Україні. І ми вже неодноразово подавали позови до прокуратури і з приводу встановлення пам'ятників, і з приводу діяльності партії «Свобода», проте в ГПУ не діють. Мабуть, нинішній партії влади, якій підконтрольна ГПУ, вигідно, щоб в Україні здійснювалася пропаганда фашизму», - обурився Царьков.

Він також додав, що боротися з таким явищем можна гранично простими методами, зокрема, прийняттям закону про введення кримінальної відповідальності за пропаганду фашизму та нацизму.

«Відповідні проекти ще в парламенті VI скликання двічі реєстрував лідер КПУ Петро Симоненко, проте «регіональна» більшість відмовлялася їх приймати. Мабуть, це планомірні дії влади, яка розкручує профашистські організації, щоб краще виглядати на їх фоні», - підсумував лідер одеських комуністів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313