Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) оновив рейтинг кращих клубів, де за результатами поточного сезону на перше місце вийшла німецька «Боруссія» з Дортмунда, яка обіграла за сумою двох ігор 1/8 фіналу Ліги чемпіонів донецький «Шахтар».

Команда Юргена Клоппа набрала найбільшу кількість очок і впевнено посідає перше місце, випереджаючи італійський «Ювентус», французький ПСЖ, іспанську «Реал» і німецьку «Баварію».

А ось лідер минулих сезонів - іспанська «Барселона» - опустилася на 9-й рядок і пропустила вперед, крім п'ятірки провідних клубів, також португальський «Порту», ​​німецький «Шальке» та іспанську «Валенсію».

«Шахтар» поки займає проміжний тринадцятий рядок, але може ще відступити свою позицію турецькому «Галатасараю» і англійському «Челсі», які продовжують боротьбу в єврокубках.

Другим клубом у рейтингу від України за підсумками поточного сезону став «Дніпро», який поки влаштувався на 30-му місці. Втім, слідом за командою Хуанде Рамоса йдуть російський «Зеніт» і англійський «Ньюкасл», але обидва колективи також продовжують боротьбу в єврокубках. «Металіст» займає 37-е місце, випереджаючи на сьогоднішній день російський "Анжи", швейцарський «Базель» і англійський «Ліверпуль». А ось київське «Динамо» - лише на 43-му місці. Донецький «Металург» - 85-й, а замикає рейтинг - київський «Арсенал», який облаштувався на 117-му рядку, повідомляє «УНІАН».

За підсумками останніх п'яти сезонів, перше місце впевнено продовжує утримувати «Барселона», маючи в своєму активі 151 бал.

«Шахтар» знаходиться на 12-му місці, випереджаючи італійський «Мілан» і португальську «Бенфіку». «Динамо» - на 22-му місці, втративши у рейтингу одну позицію і пропустивши вперед «Ювентус», «Металіст» - на 29-му рядку, трохи відстаючи від англійського «Тоттенхема» і голландського ПСВ, а «Дніпро» за рахунок вдалого виступу в сезоні 2012/13 піднявся на 86-е місце, випередивши англійський «Сток Сіті» і польський «Лех». Далі йде «Ворскла», займаючи 129-е місце, а слідом за полтавчанами «Карпати» на 130-му рядку. «Металург» (Донецьк) займає 136-е місце, «Таврія» - 144-е, «Арсенал» - 153-е.

Всього в рейтингу клубів УЄФА присутні 450 клубів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

349