Навесні на строкову службу в Збройні сили України призвуть майже 14 тисяч громадян.

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів від 6 березня №111-р.

Чисельність українців, які підлягають призову у квітні-травні, встановлена ​​на рівні 13 тисяч 900 чоловік, зокрема, 7500 осіб - у Збройні сили України, 5200 - у Внутрішні війська МВС, 1200 - до Державної спеціальної служби транспорту.

Крім того, витрати для проведення призову затверджені в обсязі 1 млн 294 тис. 507 грн.

Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ, Міністерству інфраструктури доручено перерахувати до 2 квітня кошти на рахунки військового комісаріату АРК, обласних, Київського міського військових комісаріатів в обсязі, затвердженому цим розпорядженням.

МВС і Мінінфраструктури доручено перерахувати до 2 квітня кошти Міністерству оборони за перевезення та харчування громадян України, призваних на строкову військову службу у Внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ та Державної спеціальної служби транспорту, в сумі 1 млн 022 тис. 736 грн і 236 тис. 016 грн відповідно.

Міністерство оборони має забезпечити проїзними документами громадян України, призваних на строкову військову службу, для прямування від збірних пунктів військового комісаріату Криму, обласних, Київського міського військових комісаріатів до місця служби, а також забезпечити харчування під час перебування у збірних пунктах і дорозі.

Нагадаємо, заступник міністра оборони України Олександр Олійник заявив, що останній призов до Збройних сил України відбудеться восени 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

298