Голова Верховної Ради Володимир Рибак стверджує, що, підписавши позовні заяви до Вищого адміністративного суду щодо народного депутата від ВО «Батьківщина» Сергія Власенка і народного депутата від Партії регіонів Андрія Веревського, він виконував вимоги закону. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, вітаючи парламентських журналісток з 8 Березня.

Рибак зазначив, що подання на двох сумісників готував не він, а народні депутати, і, підписавши їх, він «діяв точка в точку за законом».

Крім того, глава парламенту повідомив, що на переговорах лідерів фракцій пропонував парламентаріям змінити законодавство щодо сумісників. «Не плачте і не стогніть, а давайте приймати закони», - заявив він.

Як повідомляв ForUm, учора, 6 березня, Вищий адміністративний суд України достроково припинив повноваження народного депутата від «Батьківщини» Сергія Власенка.

5 березня Вищий адміністративний суд достроково позбавив мандата народного депутата України від фракції Партії регіонів Андрія Веревського за суміщення депутатської діяльності з підприємницькою.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

383