У Львові в мікрорайоні Білогорща невідомі пошкодили меморіальну дошку, встановлену під барельєфом головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу на території меморіального музею Шухевича.

Як повідомила начальник відділу по зв'язках з громадськістю ГУ МВС України в області Світлана Добровольська, сьогодні, 7 березня, о 2.40, в Залізничний райвідділ міліції Львова надійшло повідомлення від директора Львівського історичного музею Шухевича про те, що невідомі пошкодили меморіальну дошку, встановлену під барельєфом головнокомандувача УПА . Барельєф знаходиться на території меморіального музею в селищі Білогорща, що територіально відноситься до Залізничного району.

«Зловмисники збили і пошкодили меморіальну дошку розміром 60х40 см із зображенням Шухевича. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, вилучено речові докази. Проводиться розслідування», - зазначила Добровольська, передає «УНІАН».

Як повідомили співробітники меморіального музею, на бюсті Шухевича, встановленому на території музею, був виявлений жовтий трос, яким зловмисники, імовірно, намагалися скинути бюст з п'єдесталу, однак їм це не вдалося.

Добровольська підтвердила, що працівники міліції «вилучили трос».

Білогорща - колишнє село, включене у 1984 році до складу Залізничного району Львова. У Білогорщі у колишньому будинку Романа Шухевича діє меморіальний музей його імені. Поруч встановлено пам'ятник генералу.

Нагадаємо, вчора, 6 березня, у Львівській області невідомі пошкодили пам'ятник Степану Бандері, який знаходиться на території музею-садиби провідника ОУН у селі Воля-Задеревацька Стрийського району. Також зловмисники пошкодили меморіальну дошку, встановлену на території музею-садиби. Міліція проводить розслідування.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1230