Підготовка до святкування 200-річного ювілею з дня народження Тараса Шевченка поки що проходить мляво. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив міністр культури України Леонід Новохатько.

«Два роки тому уряд затвердив план заходів з підготовки до ювілею. Але життя показало, що підготовка проводиться мляво і неефективно. Це дало підставу Президенту видати указ про додаткові заходи з підготовки до святкування ювілею. Я б не сказав, що і після прийняття цього документа підготовка просувалася так вже швидко», - заявив він.

За словами Новохатька, нинішнє керівництво Міністерства культури і сам Президент взяли ситуацію під контроль.

Зокрема, він запевнив, що до 2014 року буде підготовлено академічне зібрання творів Шевченка і енциклопедія про Кобзаря. «В указі Президента від 2000 року йшлося про видання академічного зібрання творів Шевченка у 12 томах... 7 том зібрання був виданий у 2005 році, і він останній на сьогоднішній день, за ці 8 років жодного нового тому не з'явилося. Ну хіба це не ганьба?», - сказав він.

Як підкреслив міністр, у цьому році планується видати 8 і 9 томи, а до 200-річного ювілею будуть випущені інші три томи.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що у роботі з підготовки святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка повинні брати участь не тільки вчені і педагоги, але і вся громадськість, адже це національний проект всього суспільства.

Президент України Віктор Янукович підписав указ «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка», яким оголосив 2014-й в Україні роком Тараса Шевченка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

359