Голова Верховної Ради Володимир Рибак сподівається, що 19 лютого парламент запрацює, але у той же час не виключає, що Президент України Віктор Янукович скористається своїм правом розпустити парламент. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, вітаючи парламентських журналісток з 8 Березня.

Рибак повідомив, що розмовляв з Главою держави на тему заблокованого парламенту.

«Може дійти до того, що Президент розпустить (парламент, - Ред.), я не виключаю. Але я сподіваюся, що цього не буде», - сказав спікер і додав, що обговорював із Главою держави всі можливі варіанти виходу парламенту з блокування.

«Сьогодні ніхто на це не йде, але якщо це блокування буде продовжуватися, ніхто не буде розблокувати силовим методом, цього робити не потрібно. Я думаю, що опозиція теж це розуміє. У країні нові вибори, на мій погляд, не потрібні. Жоден депутат не прийшов і не сказав: давайте, я запрошую, ходімо на вибори. Це все розмови», - сказав Рибак.

Спікер також підкреслив, що повністю не сприймає метод силового розблокування парламенту, аж до того, що готовий буде піти з посади.

Нагадаємо, опозиція заблокувала трибуну і президію ВР 5 березня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

465