Представництво Дитячого фонду Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) в Україні закликає українців проводити вакцинацію своїх дітей. Про це йдеться у повідомленні прес-служби організації.

«Як мама я підтримую вакцинацію, і моя дочка отримала усі щеплення в Україні. ЮНІСЕФ прагне допомогти батькам зробити усвідомлений вибір на користь імунізації, даючи можливість поспілкуватися з провідними фахівцями у сфері охорони здоров'я», - цитується голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіє Мокуо.

Організація повідомляє, що 6 березня провела зустріч з батьками і дітьми на тему «Вакцинація: ризик чи необхідність? Відверта розмова з лікарем ЮНІСЕФ», передають «Українські новини».

«Найчастіше батьки переживають через страхи безпеки вакцин. Як лікар я відповідально підкреслюю, що інфекційні хвороби дуже небезпечні для дітей. В Україні щороку діти помирають від грипу. Вони стають інвалідами внаслідок ускладнень після кору і проводять тижні у реанімаційних відділеннях через правець. Цього можна було б уникнути, якщо вчасно зробити щеплення», - зазначила медичний експерт ЮНІСЕФ Катерина Булавінова.

У ході зустрічі Мокуо підкреслила важливість отримання інформації з питань здоров'я дітей від кваліфікованих експертів.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що в Україні необхідно змінювати ситуацію, що склалася навколо імунопрофілактики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

297