Третина дзвінків на «телефон довіри» Київського міського центру роботи з жінками надходить від киянок похилого віку. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції заявила заступник директора центру Нонна Назаркевич.

«За останні п'ять років у столиці з'явилася тенденція, коли за допомогою звертаються жінки похилого віку. Від них надходить приблизно третина дзвінків», - повідомила вона.

Назаркевич зазначила, що ці городянки часто стають жертвами економічного насильства з боку своїх дітей. Вона також додала, що бувають скарги і на фізичне насильство. «Але не можна сказати, що всі ці дзвінки стосуються виключно насильства», - заявила експерт.

За словами Назаркевич, протягом року в Київський міський центр роботи з жінками надходить до 2,5 тис. звернень, при цьому кожне четверте – це скарги на насильство у сім'ї.

Вона підкреслила, що у цей центр можуть звертатися абсолютно всі жінки, які постраждали від домашнього насильства. «Вони можуть звернутися до психолога по телефону довіри, прийти на консультацію або ж потрапити на деякий час у притулок. Перебування у притулку передбачає надання медичної довідки та підтвердження дільничного про вчинення насильства. Перебувати там вони можуть від 2 до 3 місяців, але бувають випадки, коли жінки залишаються і на півроку», - підсумувала Назаркевич.

Як раніше повідомляв ForUm, директор юридичного департаменту Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда-Україна» Маріанна Євсюкова заявила, що в Україні не вистачає центрів з надання допомоги жінкам, постраждалим від насильства в сім'ї.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205