КНДР пригрозила завдати превентивного ядерного удару по будь-якій країні, яка проявить агресію щодо Пхеньяна, передає Reuters з посиланням на північнокорейське Центральне телеграфне агентство.

«Оскільки Сполучені Штати готові розпалити атомну війну, ми залишаємо за собою право завдати превентивного ядерного удару по штаб-квартирі агресора з метою захисту верховних інтересів КНДР», - заявив офіційний представник північнокорейського МЗС.
Дане попередження, передане офіційними північнокорейськими ЗМІ, виділяється своєю жорсткістю навіть на тлі традиційно войовничих антизахідних заяв Пхеньяна. Раніше КНДР, як правило, говорила лише про розвиток власних сил ядерного стримування.

Тим не менше, більшість експертів вважають, що, незважаючи на певні успіхи ракетно-ядерної програми, КНДР поки не здатна доставити ядерний заряд на територію США, пише «РБК».

У лютому 2013 року Північна Корея провела своє третє ядерне випробування, а до цього здійснила успішний запуск ракети-носія з супутником.

Вже сьогодні Рада Безпеки ООН може проголосувати за резолюцію про введення додаткових санкцій відносно КНДР.

Як повідомляв ForUm, КНДР оголосила про успішно проведене ядерне випробування.

Нагадаємо, США і держави Європейського союзу також схвалили посилення санкцій проти КНДР після проведених у країні ядерних випробувань. Зокрема, нові заходи забороняють Північній Кореї вести торгівлю державними облігаціями, золотом, дорогоцінними металами та діамантами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

275