Лідери трьох опозиційних фракцій вимагають зустрічі з Президентом у присутності журналістів. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході брифінгу заявив лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко.

За його словами, Президент повинен зустрітися з опозиціонерами для обговорення шляхів реалізації вимог опозиції. Лідер фракції ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк підкреслив, що опозиція очікує Януковича у сесійній залі у вівторок, з нового пленарного тижня.

«Щойно ми були у кабінеті голови парламенту і повторно звернулися до нього з вимогою створити всі умови для присутності Президента у залі парламенту», - сказав він.

За словами Кличка, опозиція також вимагає скасувати Пенсійну реформу та запровадити пенсійну систему, що базується на єдиному принципі нарахування коштів для кожного громадянина України; призначити керівниками ГПУ, МВС, СБУ представників опозиції; звільнити з посад усіх суддів ВАСУ, звільнити політв'язнів і відновити їхні громадянські права, зокрема, Юлію Тимошенко та Юрія Луценка.

У свою чергу, Яценюк зазначив, що після рішення суду стосовно Власенка опозиція починає виводити людей на вулицю.

Нагадаємо, опозиція продовжила блокування Ради.

Як повідомляв ForUm, учора Вищий адміністративний суд України достроково припинив повноваження народного депутата від «Батьківщини» Сергія Власенка.

Голова ВР Володимир Рибак вніс до ВАСУ подання щодо можливості позбавлення Сергія Власенка депутатського мандата у зв'язку з тим, що він незаконно суміщає депутатську діяльність з адвокатською. В опозиції цей позов називають незаконним і заявляють про фальсифікацію рішення Регламентного комітету ВР, на підставі якого Рибак вніс подання до суду.

Через це з 5 березня фракції опозиції заблокували трибуну і президію ВР.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276