Переговори лідерів фракцій у кабінеті голови Верховної Ради Володимира Рибака сьогодні не відбулися, оскільки опозиція ще не визначилася з єдиною позицією. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, парламентським журналістам заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Вони ще між собою перемовляються і не можуть, я так розумію, узгодити єдину позицію», - сказав регіонал.

Єфремова підкреслив, що у більшості на переговорах тільки одна пропозиція – піти в зал і почати працювати.

Крім того, за словами Єфремова, він спеціально сьогодні прийшов не у костюмі і краватці, а у джинсах, смугастій сорочці та чорній стьобаній куртці. «Якщо ми не можемо змінити зміст, то потрібно змінити хоча б форму, тим самим я дав зрозуміти своїм колегам: давайте щось робити», - зазначив він.

Коментуючи заяву опозиції про те, що рішення ВАСУ про дострокове припинення повноважень народного депутата від «Батьківщини» Сергія Власенка – небезпечний прецедент, оскільки тепер будь-якого нардепа таким способом можна позбавити мандата, Єфремов сказав: «Будь-якого позбавити не можна, а лише того, хто порушує закон . Це принципова позиція, і якщо хтось із депутатів раніше думав, що він вище закону і таке до нього не застосовується, то зараз створений дійсно прецедент, коли депутат закону повинен підкоритися».

Нагадаємо, 6 березня Вищий адміністративний суд України достроково припинив повноваження народного депутата від «Батьківщини» Сергія Власенка.

Депутати від фракції «Батьківщина» в четвер вранці заблокували трибуну і президію парламенту України на знак протесту проти позбавлення Власенка депутатських повноважень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

273