У Києві працівники ДАІ за годину рейду зупинили шістьох водіїв, які знехтували вимогою надання переваги у русі кареті швидкої медичної допомоги з включеними спецсигналами.

Як повідомляє Відділ зв'язків з громадськістю УДАІ м.Києва, Державтоінспекція разом з журналістами провела профілактичний рейд у рамках всеукраїнських заходів під назвою «Увага! Спецсигнал!»

У ДАІ нагадали, що, згідно з пунктом 3.2 Правил дорожнього руху, водії транспортних засобів, які обладнані проблисковими маячками та спеціальним звуковим сигналом, мають перевагу перед водіями інших машин.

«Багато хто із порушників виправдовувалися, а деякі взагалі відмовлялися визнавати те, що скоїли порушення. Їм було продемонстровано відео з камер журналістів, які брали участь у рейді. Після такої незвичайної процедури сумніви в усіх порушників зникали», - зазначили у ДАІ.

З кожним порушником інспектори ДАІ провели профілактичну бесіду і склали відповідні протоколи. За дане порушення передбачений штраф від 30 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-680 гривень).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174