Харківського суддю Володимира Трофімова убили через його колекцію, у злочині підозрюють кількох людей, один із них - житель Донецької області - вже затриманий, заявив глава МВС України Віталій Захарченко під час «прямої лінії» в газеті «Факти і коментарі».

«Зараз у слідства залишилася практично одна версія: суддю вбили через його дуже різнобічну колекцію. Трофімов збирав порцеляну, старовинні монети, ордени і медалі», - сказав Захарченко.

Він нагадав, що розглядалися також версії, пов'язані з професійною діяльністю судді, і варіант ритуального вбивства, з сектантських мотивів.

«Але тепер коло осіб, які, можливо, причетні до злочину, звузилося. Це кілька людей. Оголошення про підозру їм поки не вручили, але один, житель Донецької області, вже затриманий», - сказав глава МВС, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, причиною того, що злочинці відрізали убитим голови і забрали з собою, слідство вважає бажання приховати, яку зброю використовували вбивці.

Захарченко також повідомив, що, швидше за все, суддю та членів його сім'ї вбили пострілами у голову.

«За результатами експертиз, на одязі жертв і в приміщенні знайдені сліди пороху. Швидше за все, суддю та членів його сім'ї вбили пострілами у голову. Дослідивши кулі, можна було б встановити, з чого стріляли, особливо, якщо зброя вже десь «засвітилася». Обмовлюся відразу: експерти вважають, що злочинці стріляли не з табельної зброї. Решта - поки таємниця слідства», - сказав глава МВС.

Нагадаємо, обезголовлені тіла судді Фрунзенського райсуду Харкова Трофімова, його дружини, сина і цивільної дружини сина були знайдені 15 грудня 2012 року у квартирі судді.

Раніше Захарченко заявив, що міліції вже відомі імена людей, причетних до вбивства в Харкові судді Трофімова та членів його сім'ї.

«У нас є на сьогодні певна версія, найбільш, на мій погляд, реальна щодо розкриття цього злочину. Ми зараз шукаємо кількох осіб, які, на наш погляд, могли бути причетні до скоєння цього злочину. Тобто ми вже знаємо імена і прізвища цих осіб», - заявив Захарченко в ефірі телеканалу ICTV.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

359