Церемонія прощання з президентом Венесуели Уго Чавесом, який помер минулого вівторка, почалася у Військовій академії Каракаса, повідомляє місцеве телебачення.

Труну з тілом президента Венесуели Уго Чавеса доставлено в академію через все місто, кортеж проїхав близько 8 кілометрів у супроводі десятків тисяч прихильників Чавеса. Зараз труну з тілом венесуельського лідера поміщено в один із залів академії, сама церемонія прощання триватиме до п'ятниці.

Траурна церемонія розпочалася з національного гімну Венесуели. Навколо труни зібралися найближчі Чавесу люди, в тому числі віце-президент Ніколас Мадуро, іноземні високопоставлені гості. Президенти Аргентини, Болівії та Уругваю стали у траурну почесну варту біля труни «команданте». Потім у почесну варту став сам Мадуро, а також інші представники венесуельської влади. Коли у караул стали родичі Чавеса, їх зустріли тривалими оплесками, передає РІА «Новости».

Після цього до труни буде відкритий доступ і для простих громадян Венесуели, а їх зібралося в околицях Військової академії не один десяток тисяч. Влада оголосила, що фотографування всередині приміщення буде заборонене, а люди не зможуть увійти всередину з сумками і пакетами у руках.

У Венесуелі оголошено тижневу жалобу, яка триватиме до 12 березня. На цей час заборонено продаж алкогольних напоїв та носіння зброї. Похорони пройдуть у найближчу п'ятницю.

Нагадаємо, президент Венесуели Уго Чавес помер від наслідків ракового захворювання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226