Президент України Віктор Янукович прибуде у Таджикистан з дводенним офіційним візитом у неділю, 17 березня, повідомив представник таджицького зовнішньополітичного відомства.

«Офіційний візит Януковича у Душанбе запланований на 17-18 березня», - повідомив представник МЗС Таджикистану.

«Янукович і президент Таджикистану Емомалі Рахмон проведуть двосторонні переговори у вузькому і розширеному складі, за підсумками яких планується підписати пакет документів з питань економічного, культурного та освітнього співробітництва двох держав», - зазначив він

Востаннє український лідер відвідував таджицьку столицю 2-3 вересня 2011 року для участі у Раді глав держав Співдружності незалежних держав, передає «Інтрерфакс-Україна».

Таджицькі енергетики співпрацюють з українським ВАТ «Турбоатом» - колишнім Харківським турбогенераторного заводом. У жовтні минулого року на найбільшу із діючих ГЕС Таджикистану - Нурекську - було доставлено вже третє робоче колесо генератора. Вартість кожного із них з урахуванням доставки складає трохи менше $5 млн.

Таджикистан сподівається на залучення українських інвестицій у свою економіку, а також розраховує на деяку кількість місць для своїх студентів у вузах України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286