Міністерство закордонних справ України у відповідь на заяви офіційних представників іноземних держав та міжнародних організацій щодо рішення Вищого адміністративного суду України про дострокове припинення повноважень депутата від фракції «Батьківщина» Сергія Власенка закликало утримуватися від необґрунтованих звинувачень на адресу законодавчої, виконавчої та судової влади України.

Про це повідомила прес-служба МЗС України. У відомстві підкреслили, що рішення ВАСУ про дострокове припинення повноважень Власенка є обґрунтованим.

«Відповідно до статті 78 Конституції України, народний депутат України не має права суміщати депутатську діяльність з іншою роботою, крім викладацької, наукової та творчої. У випадку з Власенком Колегія суддів ВАСУ дійшла висновку, що викладені у позовній заяві обставини - суміщення депутатських повноважень з адвокатською діяльністю - є обґрунтованими», - йдеться у заяві відомства.

У зв'язку з цим, МЗС України нагадує, що рішення ВАСУ є обов'язковими для виконання і оскарженню не підлягає.

«Враховуючи це, ми здивовані намаганням, зокрема, Державного департаменту США, давати політичні оцінки судовим рішенням і процесам, які лежать винятково у юридичній площині. Крім того, в Україні не залишилося непоміченим вибіркова увага тільки до справи народного депутата від опозиції. Це створює враження, що окремі іноземні політики допускають можливість уникнути відповідальності перед законом для представників опозиції», - йдеться у заяві.

МЗС України закликав міжнародних партнерів утримуватися від необґрунтованих звинувачень на адресу законодавчої, виконавчої та судової влади України.

Як повідомляв ForUm, учора Вищий адміністративний суд України достроково припинив повноваження народного депутата від «Батьківщини» Сергія Власенка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

488