Глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов констатує, що у Європи викликала невиправданий ажіотаж ситуація із сумісництвом депутатського мандата з адвокатською діяльністю депутата «Батьківщини» Сергія Власенка.

«Ми бачимо, що представники опозиції блокують трибуну, правда, важко зрозуміти з приводу чого вони це роблять. Адже парламент щодо питань, які їх хвилюють, нічого не виконує, все вирішується в судах», - сказав лідер регіоналів.

У зв'язку з цим він висловив здивування підвищеним інтересом до ситуації із сумісництвом депутатського мандата з адвокатською діяльністю Власенка з боку європейських парламентарів, повідомляє «РБК».

«Коли звучать заяви, у тому числі з-за кордону, що їх хвилює ситуація стосовно однієї людини, мені хотілося б поставити запитання нашим колегам - європейським парламентаріям: «Чому вас не хвилює, що позбавлений депутатських повноважень наш колега депутат Веревський?» За нього ніхто не турбується, а по іншому колезі, який, будучи першим заступником Податкової адміністрації України в минулому скликанні, і при цьому кілька разів проходив процедуру позбавлення повноважень народного депутата, і зараз не склав з себе повноваження щодо адвокатської діяльності, чомусь питання хвилює . Колеги нарахували, що в минулому скликанні 5 разів порушувалося питання про зняття з нього депутатських повноважень за фактом сумісництва. І кожного разу це супроводжувалося тим, що він приходив на регламентний комітет з відповідним папірцем, що його там звільнили від займаної посади, а на наступний день його знову затверджували і він виконував функції керівника податкової служби. Це хронічна хвороба», - упевнений депутат.

Як повідомляв ForUm, сьогодні, 6 березня, Вищий адміністративний суд України достроково припинив повноваження народного депутата від «Батьківщини» Сергія Власенка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284