Зниження єдиного соціального внеску до 15% стимулює вітчизняні компанії реєструватися в Україні та сприяє залученню іноземних інвестицій.

Таку думку висловив директор аналітичного департаменту компанії Pro Consulting Олександр Соколов.

«Безумовно, зниження ставки єдиного соціально внеску до 15% позитивно відіб'ється на питанні легалізації заробітних плат в Україні. Іншими словами, це додатковий аргумент щодо виходу бізнесу із тіні. До слова, на поточний момент ставка складає від 35% до 50% залежно від класу підприємства, що досить складно платити у поточних економічних реаліях», - зазначає експерт.

У той же час, за його словами, новація буде сприяти реєстрації вітчизняних компаній в Україні.

«Спрощення оподаткування в Україні дійсно сприятиме реєстрації підприємств відповідно до законодавства України і поступового висновку їх із тіні. Проте відмова від роботи в офшорах вже існуючих підприємств - процес не швидкий і може зайняти деякий час, тому говорити про блискавичному ефекті від подібних реформ не доводиться», - цитують Соколова «Коментарі».

Він також констатує, що в країнах, які знижують податки, спостерігається приплив іноземного капіталу та поліпшення бізнес-клімату.

«Світовий тенденцією є і те, що спрощення процесів оподаткування, веде до припливу іноземного капіталу в ту чи іншу країну, а також поліпшенню її бізнес-клімату. Крім цього, останнім часом відзначається тенденція певного збільшення кількості реєстрації підприємств у таких країнах як Латвія, Нідерланди, Швейцарія, Люксембург. Це пов'язано з тим, що ці країни (це, до речі, далеко не повний перелік) дозволяють підприємцям легально платити менше податків, що, по суті, вигідно для бізнесу», - резюмує експерт.

Нагадаємо, раніше перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов заявив, що уряд планує внести до Верховної Ради законопроект про зниження ставки єдиного соціального внеску до 15%. На даний момент його ставка становить від 34,7% до 49,7% залежно від класу професійного ризику виробництва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235