Кабінет Міністрів України схвалив Загальнодержавну соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки. Відповідний законопроект схвалений на засіданні уряду 6 березня 2013 року, повідомляє прес-служба Державної служби молоді та спорту.

«Метою законопроекту є прийняття Загальнодержавної соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2013-2017 роки, яка спрямована на створення умов для впровадження здорового способу життя, залучення широких верств населення до масового спорту та розвитку спорту вищих досягнень», - повідомили у Держслужби молоді та спорту.

Відповідним актом затверджуються заходи, спрямовані на розвиток сфери фізичної культури і спорту, визначаються шляхи вирішення поставлених завдань.

Як зазначив міністр молоді та спорту України Равіль Сафіуллін, виконання Програми дасть змогу поступово збільшити рухову активність дітей та молоді до 8-12 годин на тиждень, залучити до змістовного дозвілля та відпочинку населення, зокрема молодь, зі щорічним збільшенням на 1-2% рівня охоплення населення руховою активністю до 30 хвилин щодня, залучити до 20% дітей і молоді віком від 6 до 23 років до занять у дитячо-юнацьких спортивних школах та створити умови для розвитку резервного спорту та поповнення основного складу національних збірних команд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

336