Ватажок організованого злочинного угруповання, яке незаконно переправляло нелегальних мігрантів із України до Великобританії рейсовими літаками і приватними яхтами, засуджений до 8,5 років позбавлення волі.

За даними прес-служби Британського посольства, 38-річний громадянин України Андрій Куц, який проживав у Києві, організував переправлення принаймні 40 нелегальних мігрантів. Використовуючи підроблені документи, вони переправлялися невеликими яхтами у південні порти Великобританії або регулярними рейсами із Іспанії і Гібралтару в аеропорт Гетвік (Лондон).

Куц, який був заарештований у листопаді 2012 року у результаті міжнародного розслідування під керівництвом Служби боротьби з організованою злочинністю (Serious Organised Crime Agency - SOCA), визнав свою вину за фактом організації нелегальної міграції у Королівському суді Мейдстоун.

Згідно з повідомленням, Куц уже був засуджений за організацію нелегальної міграції у Майамі, США, в 2005 році. Він відбув 9 місяців покарання у в'язниці під іменем Андрій Куц. Після звільнення з-за грат його депортували в Україну, де він згодом змінив англійську транскрипцію свого імені та прізвища, подав заяву на отримання нового паспорта і отримав британську візу обманним шляхом. Завдяки новій «чистій» біографії йому вдалося організувати свою операцію щодо нелегальної міграції між двома країнами.

Робота щодо встановлення місцезнаходження інших членів злочинної групи з України триває. Розслідування здійснювалося Службою боротьби з організованою злочинністю Великобританії у партнерстві з українськими правоохоронними органами, бельгійською поліцією, французькою поліцією і митницею, канадськими правоохоронними органами, правоохоронними США, а також імміграційними службами Гернсі та Великобританії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

552