У Києві почався експеримент, який передбачає заміну маршрутних таксі на 7 дільницях на транспорт звичайного режиму руху, тобто автобуси і тролейбуси. Про це під час брифінгу розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко.

«Минулого року ми почали масштабно закуповувати і оновлювати рухомий склад комунального транспорту великої місткості, і в цьому році продовжуємо цю практику. Саме тому ми розпочали експеримент по заміні малогабаритних маршрутних таксі на транспорт звичайного режиму руху. На це є кілька об'єктивних причин: по-перше, комунальний транспорт, на відміну від маршруток, безвідмовно забезпечує перевезення пільговиків, по-друге, вартість проїзду в муніципальному транспорті звичайного режиму руху дешевше, і по-третє, новий транспорт зручний і безпечний, він має 100% низький рівень підлоги, розрахований на осіб з обмеженими фізичними можливостями», - цитує Голубченка прес-служба КМДА.

Голубченко також зазначив, що в разі, якщо експеримент буде вдалим, столична влада його продовжить. Разом з тим, заступник голови КМДА дав доручення зустрітися з приватними перевізниками, чиї інтереси зачіпає експеримент, вислухати їхні побажання і запропонувати перейти на інші маршрути міста.

Він також зазначив, що свого часу приватні перевізники дуже допомогли місту, коли не було можливості належним чином забезпечувати перевезення киян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219