Президент України Віктор Янукович закликав народних депутатів винести політичні суперечки за стіни сесійної зали парламенту і відновити роботу Верховної Ради.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції у Каневі Черкаської області.

«Безумовно, такого не повинно бути в роботі парламенту, і я вже неодноразово висловлював свою точку зору, що будь-які протиріччя потрібно виносити за межі зали засідань. Тобто парламент повинен працювати, а політичний процес переговорів, з'ясування стосунків - він повинен бути за межами цієї зали», - сказав Янукович.

При цьому він зазначив, що мета, яка сьогодні стоїть перед тими, хто блокує трибуну, щоб парламент працював у межах Конституції і правового поля - хороша, але цієї мети не можна досягти такими підходами, як блокування роботи парламенту, передає «УНІАН».

За словами Януковича, всі повинні добре розуміти, що держава перебуває у складній ситуації, у світі вирує криза, тому парламент повинен сконцентрувати свою увагу на прийнятті законів, які б мінімізували вплив цієї кризи і сприяли розвитку економіки.

«Врешті-решт, ми вживаємо заходів, які захищали б наших людей від кризи, тобто вирішення соціальних проблем, ми вже спізнюємося з деякими законами, і я закликаю парламент: досить уже, і так уже витратили багато часу, треба працювати, без робочого парламенту країна буде втрачати, втрачати буде кожна людина», - сказав Президент.

При цьому він зазначив, що сьогодні, по суті, країні вже завдається шкода.

«Тому, якщо ми говоримо, що ми йдемо і прагнемо до інтеграції в Європу, то скажіть, будь ласка, в якій європейській країні так працює парламент? Ні в одній», - сказав Президент.

Він закликав народних депутатів повертатися до роботи і приймати необхідні для країни рішення.

Як повідомляв ForUm, голова ВР Володимир Рибак вніс до ВАСУ подання щодо можливості позбавлення Сергія Власенка депутатського мандата у зв'язку з тим, що він незаконно суміщає депутатську діяльність з адвокатською. В опозиції цей позов називають незаконним і заявляють про фальсифікацію рішення Регламентного комітету ВР, на підставі якого Рибак вніс подання до суду. Через це з 5 березня фракції опозиції заблокували трибуну і президію ВР.

Сьогодні, 6 березня, ВАСУ повинен винести рішення з цього питання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

391