Протягом найближчих двох років планується відновити зрошення на одному мільйоні гектарів сільгоспугідь. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«У нас існує два канали, які працюють на зрошення, - Південний кримський й Каховський. Розвиток системи зрошення - це дуже важлива тема, яку буде підтримувати держава. Для цього планується залучити кошти фінансових установ. І наше завдання - протягом трьох років відродити зрошення на Півдні, зокрема, в Херсонській, Миколаївській областях і, звичайно, в Криму. Це дозволить значно збільшити обсяги виробництва зерна в цих регіонах», - зазначив Присяжнюк.

Так, у Державній програмі активізації розвитку економіки передбачено спрямувати 2 мільярди доларів під державні гарантії на відновлення і модернізацію системи зрошення на Півдні України. У свою чергу, це дозволить розширити зрошувані площі в Україні з 400 тисяч гектарів до 1,4 мільйона гектарів. Як наслідок, аграрії Херсонської області та Криму наростять валове виробництво продукції сільського господарства на 26,7 мільярда доларів на рік.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович пообіцяв приділити увагу зрошенню земель на півдні країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

355