Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив центральним органам влади внести пропозиції щодо вдосконалення виборчого законодавства до травня поточного року. Про це на брифінгу сказав директор з інформаційної політики міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.

«4 березня прем'єр-міністр Микола Азаров затвердив план першочергових заходів з удосконалення виборчого законодавства... У відповідності з цими документами центральним органам виконавчої влади доручено внести свої пропозиції щодо вдосконалення виборчого законодавства до 30 квітня», - сказав він.

Перебийніс також звернув увагу на те, що ці пропозиції спрямовані на розробку законопроектів, на першочерговості ухвалення яких наполягає Європейський Союз, передають «Українські новини».

Зазначається, що в цих законопроектах повинні бути враховані всі рекомендації міжнародних місій, які проводили моніторинг виборів до Верховної Ради 28 жовтня 2012.

Чиновник повідомив, що Азаров доручив підготувати законопроекти щодо реформування державних і комунальних засобів масової інформації, а також щодо здійснення ефективного контролю за прозорістю та законністю фінансування політичних партій.

На думку МЗС, всі ці заходи повинні підтвердити прагнення України до підписання Угоди про асоціацію з ЄС у листопаді 2013 року.

Як повідомляв ForUm, глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що Україна повинна хоча б почати проводити необхідні реформи до травня, щоб зробити можливим підписання Угоди про асоціацію з ЄС у поточному році.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович заявив на саміті у Брюсселі, що українська влада докладе максимум зусиль для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265