У роботі з підготовки святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка повинні брати участь не тільки вчені і педагоги, але й вся громадськість, адже це національний проект всього суспільства. Про це заявив Президент України Віктор Янукович на засіданні Громадської гуманітарної ради, яке відбулося в Каневі в Музеї Тараса Шевченка, повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави.

«Від того, наскільки ми якісно і змістовно наситимо програму святкування, наскільки організовано підійдемо до святкування ювілею, буде залежати не тільки моральний і інтелектуальний клімат суспільства, але і зміцнюватиметься імідж української держави в усьому світі», - сказав Президент.

Янукович підкреслив, що святкування 200-річчя Тараса Шевченка має стати не разовою акцією, а напруженою роботою з увічнення і осмислення великої спадщини Кобзаря. «Вважаю, що фундаментальним принципом у святкуванні 200-річчя Кобзаря повинна бути консолідація суспільства навколо вшанування національного генія», - зазначив Глава держави.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович підписав указ «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка», яким оголосив 2014 в Україні роком Тараса Шевченка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

330