У 2012 р. іноземці всиновили 655 дітей - громадян України. Про це сказав в.о. директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«У 2012 р. іноземці всиновили 655 дітей, які є громадянами України. Крім того, на загал, сьогодні у світі усиновлена ​​ 21 тис. 321 українська дитина», - заявив Перебийніс, передає «РБК-Україна».

Крім того, Перебийніс зазначив, що 1 березня відбулася міжвідомча нарада з питань міжнародного усиновлення іноземцями дітей-громадян, в ході якого були окреслені основні проблеми у сфері усиновлення. Серед них, зокрема, несвоєчасна постанова на облік усиновлених дітей, несвоєчасне надання звітів усиновителів, повторне усиновлення дітей без погодження з українською стороною і автоматичне надання громадянства країною усиновителя.

Також Перебийніс зазначив, що МЗС вніс пропозиції для покращення ситуації в цій сфері, крім того, планується внести зміни до законодавчих актів щодо усиновлення.

Як раніше повідомляв ForUm, МЗС України вживає заходів щодо вдосконалення існуючого на сьогоднішній день механізму нагляду за усиновленими українськими дітьми, які проживають за межами нашої держави.

13-річний хлопчик Ендрю Артур Батлер з України був убитий пострілом у голову 73-річним прийомним батьком у штаті Західна Вірджинія (США) в червні 2011 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228